OVER ONS

De basis van de organisatie bestaat uit twee personen met twee achtergronden met een gedeelde passie in techniek en vergevorderde autonome systemen, die voorzien in de groeiende vraag naar digitale datamodellen. Ons doel is het creëren van een digitale kopie van de werkelijkheid. Of dit nu doormiddel van video is het combineren van data bronnen en het acquireren van data is voor ons niet van belang, het gaat om de toepasbaarheid van de informatie. Belangrijk is een goede afweging tussen gewenste precisie en detail en werkbare data. Dat betekent dat ongelooflijk veel data kan verzamelen maar deze niet als concreet werkbare 3d modellen kunt gebruiken voor de toepassingen die je als directeur, manager of engineer wenst.

Een deel van de data acquisitie voeren wij uit met drones, hiervoor hebben wij een geldige ROC licentie. Hieronder is te lezen hoe wij veilig vliegen mogelijk maken.

Werkwijze drone

Ons team bestaat uit drie personen:

piloot
cameraman
observer

Tijdens de vluchten staan wij altijd in radio contact en visueel contact met elkaar. Alle personen hebben de juiste kwalificeringen om commerciële vluchten uit te mogen voeren. Observers krijgen een interne training. Alle collega’s beschikken over de nodige certificeringen, veiligheidstrainingen, medisch trainingen en uiteraard ook avionisch.

In verband met veiligheid hebben wij tijdens een vlucht standaard 3 start- en of landingsposities binnen 300 meter van elkaar. Waarvan 1 voor take-off en twee als alternatieve landingsplaats, welke duidelijk herkenbaar zijn en afgebakend. Al onze vluchten voeren wij uit volgens VFR die op de RPAS (drone) van toepassing zijn. Voor het uitvoeren van metingen leggen bijvoorbeeld nog 10 grond controle punten neer op kritische plekken de zogenaamde fotogrammetrische targets.

our drones

We vliegen en rijden met diverse platformen die elk hun eigen mogelijkheden en beperkingen hebben. Wij zullen altijd kiezen voor de beste oplossing. In sommige gebieden is het bijvoorbeeld nog niet toegestaan om te vliegen met een drone, hier zullen wij waar kan een zeppelin inzetten. Binnen onze UAV familie hebben wij diverse camera’s en sensoren;

  • wij maken foto’s van 24MP
  • UHD / 4K video’s in 60fps (frames per seconde)
  • Programmeerbare vluchten (ideaal voor temporale data)
  • IR camera’s (voor thermische beelden)
  • 360 graden video camera

Andere onbemande voertuigen zijn bijvoorbeeld een ROV en een autonome elektrische wagentje welke allemaal voorzien in exif data (gps, barometer, imu data).