BOUW INFORMATIE MANAGEMENT

Al een aantal jaar is BIM een belangrijk onderdeel binnen de bouw aan het worden, welke steeds verder wordt uitgebouwd en bouw informatie steeds meer tussen partijen gedeeld kan worden. Waar het eerst begon met ontwerpen groeit het steeds verder uit naar een model die de hele levensloop van een object neerslaat. Om een juiste start te maken in het BIM proces is het noodzakelijk om de juiste tekeningen, ontwerpen en 3D modellen. Het begint al met een juiste inventarisatie voor de tenderfase. Denk hierbij aan opstellen van een juiste digitale basis,  inventarisatie van omgeving, volumetrische berekeningen en bepalen van de transport en logistiek stromen op de locatie.

Wij kunnen door middel van fotogrammetrie en andere technieken een precies model maken van een object of omgeving. Deze kunnen we verwerken in een point-cloud tot en met een gevectoriseerd bestand. De nauwkeurigheid die wij hiermee behalen is kleiner dan 2 cm en ligt gemiddeld op 2 mm – 1 cm afhankelijk van de gevraagde precisie.

fotogrammetrie

Binnen deze modellen kunnen de assets worden toegekend waardoor als je door het object of omgeving navigeert de andere informatie (LOD) aan toe kunt voegen en bekijken. Dit in combinatie met de RD coördinaten en referentiepunten (X,Y,Z). De technieken en methodes die wij inzetten zijn stuk voor stuk door de markt beproefd en zorgen voor een enorme precisie en efficiëntie in het BIM proces. Wilt u meer informatie over onze deliverables en mogelijkheden?

Neem contact op